Terug naar Archief

Publicatie erelid Gerard Roordink

Gerard Roordink tijdens jubileumconcert tot erelid van St. Caecilia benoemd
Gepubliceerd: 28 okt 2013 13:55 Laatste update: 28 okt 2013 19:59 Kleintjes

Afgelopen zaterdagavond organiseerde de Vasser muziekvereniging St. Caecilia een speciaal concert ter ere van het 90-jarig bestaan. Het werd een ‘Dance around the World’, met allerlei muziek die iets te maken had met dansen. Voor dit jubileumconcert was er, tot groot genoegen van de concertcommissie, een geweldige opkomst. Een schatting van 300 mensen is zeker niet aan de lage kant.

De zaal van hotel-restaurant Tante Sien was om 19.30 uur al zo goed als vol. Plots kwam de verrassingsact in de personen van Liane Omvlee en Raymond Wigger, die een wervelende dansshow ten beste gaven. De toon was gezet en om 20.00 uur konden de ceremoniemeesters  Tonnie Rolefes en Rifka Schepers de openingsact van de muzikale wereldreis aankondigen.De start van deze avond was in Nederland en wel in Vasse. Het spits afbijten is nooit eenvoudig maar met hun dans ‘Smiet oe Wief fot’ slaagden de boerendansers uit Vasse erin het publiek te enthousiastmeren. Gerard Lansink  verliet met het jeugdorkest Vasse en  trok wat verder Europa binnen met de beroemde ‘Eurovisiemars’, ‘High school rag’ en een ‘Rhumba’. Wat nerveus en onwennig, maar het resultaat mocht er zijn.De jeugddrumband onder leiding van  Gerrit kelder gingen over zee in de richting van Schotland met ‘The little Scot’ en ‘See you next’. Bij de oversteek van de oceaan kregen ze versterking van de ervaren drummers en brachten ‘Back to Collins’ en ‘Latin Travels’ ten gehore.

Vorig jaar waren ze ook van de partij en onder luid gejuich kwamen ze binnen: Pop4you. Met veel enthousiasme klonk onder leiding van Marjon Weerink en met begeleiding van de fanfare, ‘I want to Dance’.

De fanfare verbleef zowel in Hongarije als in Ierland. Het was een genoegen om naar deze 2 nummers te luisteren: ‘Hungarian Dance’ en ‘The Irisch  Dance Master’.

De eerste solist maakte haar opwachting: Merel Reinders nam het publiek van Europa mee naar de VS met het nummer ‘Just Dance’. Op zestienjarige leeftijd dit al kunnen presteren, belooft iets voor de toekomst.De drumband vond het nodig toch maar weer af te reizen naar het verre Amerika met ‘Ride to Rio’ en ‘Vagabundos’.

Jubilarissen
In de daarop volgende pauze werden vele jubilarissen gehuldigd door onze wethouder van kunst en cultuur, Gerrit Ophof, i.s.m. Jack Stolp, voorzitter van de muziekfederatie Tubbergen:

15 jaar lid: Guus Arends , Thomas Booyink , Karin Lansink, Jos Olde Loohuis en Thijs Lansink;
25 jaar lid: Martin Koopman, Jan Kooij, Ine Lansink, Veronic Lummen, Nico Nijhuis en
Judith Oude Luttikhuis;
40 jaar lid: Clemens Kempers, Richard Lummen, Tonnie Niemeijer en Laurens Veer;
50 jaar lid: Theo Lummen, Paul Lummen en Benny Westerhof;
65 jaar lid en de meest ervaren muzikant van Vasse: Gerard Roordink, vanaf nu erelid van de vereniging.

Vervolg jubileumconcert
Na de pauze werd de draad weer opgepakt met ‘Titanium’ door het popkoor en de fanfare met ‘Maestro of swing’. De fanfare ging verder met solist Ceciel Bolscher en kregen we ‘Flashdance/What a feeling’ te horen. Tot groot vermaak van iedereen klonk ‘Bad Romance’ uit de kelen van het popkoor. Dit nummer werd uit volle borst, enthousiast en met veel mimiek naar voren gebracht. Het vlotte en afwisselende programma werd voortgezet door een gezamenlijk optreden van de beide solisten Merel Reinders en Ceciel Boscher, zij voerden ons mee naar Zweden:  samen met de fanfare leefden zich uit met ‘Dancing Queen’. Aan de stilte in de zaal – je kon een speld horen vallen  – kon je opmaken dat dit nummer heel erg gewaardeerd werd.

Paul Lummen, al 40 jaar dirigent van de fanfare en 50 jaar lid van dit muziekgezelschap kon zich heerlijk uitleven met zijn trompet in ‘Carnival de Venice’. De drumband voerde het publiek mee van Italië naar Denemarken en kwam met de uitsmijter ‘Bongo Song’. De zaal ging uit zijn dak en eiste een toegift. Tot tevredenheid van het publiek konden de slagwerkers aan dit verzoek voldoen.

Namens het college sprak wethouder Gerrit Ophof lovende woorden over deze avond. Vasse had hem muzikaal geraakt. Na een aantal dankwoorden door de voorzitter Clemens Kempers aan o.a. Cogas (sponsor), Marcel Pol (geluid en licht), Thomas Booyink (diapresentatie), Jarno von Piekartz (regisseur), dirigenten, concertcommissie etcetera, ging eenieder tevreden huiswaarts.

Verslag in de krant:

tubbergen.nieuws.nl